[Dutch] ‘Need You In The Light’  het debuutalbum van Luka is nu uit

“We weten allemaal dat jij een prachtige stem hebt”  Anke Buckinx (JOE) 

Als zangeres komt Luka haar gelijke morgen nog niet tegen”  **** – Het Nieuwsblad

Een bijzonder knap nummer!” (‘Best Friends’) Snoozecontrol


Klik hier om het album te beluisteren


– bio Luka –

Luka Cruysberghs, geboren op 5 december 2000, is een singer-songwriter uit Leuven. In
2017 won ze als jongste deelnemer de Voice van Vlaanderen (team Alex Callier) en kort daarna werd ze (tot einde 2020) de zangeres van Hooverphonic.

Op amper 18-jarige leeftijd tourde ze met de bandleden door Europa en vergezelde ze hen naar de Verenigde Staten en Japan.Luka’s carrière is niet altijd een gemakkelijk parcours geweest. Ze kreeg te maken met verschillende tegenslagen, maar juist deze uitdagingen hebben haar sterker gemaakt. Ze leerde elke situatie om te buigen in iets positiefs en zo haar eigen weg te banen in de muziekindustrie. Haar vastberadenheid en creativiteit hebben haar gebracht tot waar ze vandaag staat. 

Als independent artiest blijft ze haar eigen koers varen en werkt nu gemotiveerd samen met een nieuw, klein en hecht team. Haar liedjes zijn een persoonlijke uitlaatklep voor dingen die om haar heen bewegen en haar vooral diep raken.


– debuutalbum ‘Need You In The Light’ – 

Via de thema’s in haar debuutalbum ‘Need You In The Light‘ moedigt ze haar luisteraars aan om eigen emoties te durven uiten, taboes te doorbreken en moeilijke onderwerpen aan te snijden. Haar teksten zijn eerlijk, kwetsbaar en soms ook persoonlijk. Meerdere stijlen en genres versmelten met haar iconische stem en boeiende melodieën in een vaak aangrijpend verhaal.

Met haar authentieke stijl, haar oprechte persoonlijkheid en prachtig vocaal talent weet Luka steeds weer mensen te raken en te ontroeren. Haar liedjes vormen een hartverwarmende soundtrack voor iedereen die op zoek is naar betekenis en verbondenheid. Luka is niet zomaar een artiest maar een oprechte soulmate voor iedereen die haar muziek omarmt.


– Luka in de media – 

Spotify, De Morgen, HLN, Het Nieuwsblad, JOE, MENT POP & Vlaanderen Muziekland

Afgelopen vrijdag kwam samen met het album ook ‘Best Friends‘ uit, de nieuwste single.

Deze kreeg meteen een mooie plek in de felbegeerde ‘New Music Friday BE‘ Spotify Playlist  en werd ook toegevoegd aan de ‘Fresh Pop‘ Spotify Playlist met maar liefst meer dan 97.000 volgers! 

Zowel De MorgenHet Nieuwsblad & HLN brachten de release van het debuutalbum onder de aandacht.

Op 1 juli zijn er opnames ingepland van MENT POP in Diksmuide, samen met 30 andere artiesten (oa ook Hugo Sigal, al jaar & dag peter van Stichting Alzheimer Onderzoek, waarvan Luka de meter is sinds 21

september vorig jaar).En op 19 juli staat Luka live in Bilzen op Vlaanderen Muziekland (te zien via Proximus Pickx+).

Vorige week was Luka te gast in de ochtend op JOE bij Sven Ornelis & Anke Buckinx voor een uitgebreide babbel over het album. Luka mocht het seizoen afsluiten als laatste ‘coverartiest’ en koos voor ‘Lay All Your Love on Me’ van ABBA.

Alleen maar liefde voor deze prachtige cover van Luka

Foto credit: JOE


– de halve finale & finale van ‘Sing Again’ – 

fawf Vorige week was Luka te gast in de ochtend op JOE bij Sven Ornelis & Anke Buckinx voor een uitgebreide babbel over het album. Luka mocht het seizoen afsluiten als laatste ‘coverartiest’ en koos voor ‘Lay All Your Love on Me’ van ABBA.


Vorige maand wist Luka zowel de jury als kijkend Vlaanderen te imponeren met haar deelname aan ‘Sing Again‘ (VTM).
In de halve finale maakten Luka & Justin Degryse (artiestennaam: Aqua Riyaz) indruk met hun meeslepende cover ‘Habibi van Tamino en zo wisten ze zich te kwalificeren voor de finale.
De feedback tijdens de opnames was zo positief dat er werd beslist om dit duet te releasen als single en zo wordt dit meteen het allereerste duet uit ‘Sing Again’ dat een officiële release krijgt. Dit prachtige duet kreeg deze betoverend mooie videoclip mee.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top