Van ‘Soundmixshow’-winnares Sarah De Koster tot Luka Cruysberghs uit ‘The Voice’: deze talenten wagen nieuwe kans in ‘Sing Again’

Kijkend Vlaanderen zag de afgelopen 35 jaar een hoop sterren voorbijkomen in de vele talentenjachten van VTM. Sommigen bouwden een grote carrière uit, anderen barstten van het talent, maar bewandelden andere paden. Speciaal voor 35 jaar VTM brengt de zender deze talenten vanaf vrijdag 3 mei samen in ‘Sing Again’, waar ze een nieuwe kans wagen. Hoe brengen ze het er zoveel jaren later vanaf?

Deze zes talenten maken zich alvast bekend: Pim Symoens uit ‘Star Academy’, Sarah De Koster uit de ‘Soundmixshow’, Youssri Mejdoubi uit ‘Belgium’s Got Talent’ en Glenn Claes, Lola Obasuyi en Luka Cruysberghs uit ‘The Voice van Vlaanderen’ doen hun auditie nog eens over in ‘Sing Again’.

Luka Cruysberghs – uit ‘The Voice van Vlaanderen’ in 2017 – proefde even van het leven als superster bij Hooverphonic. “Het was speciaal, indrukwekkend en overweldigend om plots de leadzangeres van Hooverphonic te zijn. Als ik erop terugkijk was het echt een mooie ervaring. Het afscheid heeft wel even ‘gepikt’ maar in the end ben ik blij dat ik mijn eigen muziek ben kunnen beginnen maken.” Zij lijkt in ‘Sing again’ dus opnieuw te mikken op een succesvolle solocarrière.

Glenn Claes in ‘The Voice’ en ‘Sing Again’. © The Voice / VTM

Glenn Claes – die in 2012 de allereerste editie van ‘The Voice’ won – kijkt dan weer enorm uit naar zijn herkansing nadat hij een eerste doorbraak naar eigen zeggen zelf in de weg stond. “Ik wist helemaal niet waaraan ik toen begon. Waarom die grote carrière er niet is gekomen? Koppig he. Ik ben toen heel principieel geweest. Maar we zijn nu 12 jaar verder.”

Sarah De Koster in de ‘Soundmixshow en ‘Sing Again’. © VTM

Nog een opvallende naam in het rijtje: Sarah De Koster uit de ‘Soundmixshow’ in 1997. “Bij mijn deelname aan de Soundmixshow was ik 16 jaar. Dat was de tijd waarin je nog echt een platencontract kreeg na je overwinning. Ik heb dus meteen zo’n contract gekregen en toen is het als een trein vertrokken.” Nu krijgt Vlaanderen dus te zien hoe Sarah het er 27 jaar later van afbrengt.

Koen Wauters en Julie Van den Steen presenteren ‘Sing Again’. © VTM

Wie zal de nostalgische show presenteren? Julie Van den Steen waagt zich voor het eerst aan een shiny floor show, met niemand minder dan de meer dan ervaren Koen Wauters aan haar zijde. De jury van Sing Again verwelkomt dan weer muzikale talenten Karen Damen, Aaron Blommaert en Stan Van Samang. Ook de Belgisch-Turkse Hadise – die in 2003 zelf meedeed aan ‘Idool’ – vliegt speciaal naar ons land om de talenten te beoordelen. De meest verrassende naam in de jury is misschien wel die van Nina De Man. Nina was in 2001 een van de eerste VJ’s op jongerenzender JIM en werd twee jaar later een icoon als jurylid met het roze brilletje in ‘Idool’. De vaste jury krijgt elke aflevering versterking van een wisselend gastjurylid.

‘Sing Again’, vanaf 3 mei elke vrijdag om 20.40 uur bij VTM.

Klik hier voor het volledige artikel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top